22 enero 2007



"LAS VIDAS DE CELIA" - CRÍTICAS EN "LA VANGUARDIA" Y "EL PAIS"

Para todos aquellos que aún no hayáis podido ver la película y queráis saber qué dice la crítica sobre ella, aquí tenéis algunas de las críticas que han apararecido en los medios estos últimos días. Y para todos aquellos que ya habéis ido al cine, este es el momento de contrarrestar opiniones con los críticos. Y recordad, si queréis hacernos llegar vuestros comentarios, opiniones y curiosidades esta es la mejor forma de hacerlo. El director Antonio Chavarrías o alguien del equipo responderá a tus preguntas.

5 comentarios:

Vitus dijo...

Es una peli que recomendaría, aunque Najwa no me cole como ama de casa (por cierto, no entiendo su esquizofrenia).

Aparte de esto, te mantiene en la butaca esperando que se desvele el asesino. Los continuos cambios de tiempo son interesantes i Luis Tosar y Daniel Gimenez Cacho (realmente espeluznante) se salen de la pantalla.

Buena alternativa a Rockys y pelis de mágicas rollo Ilusionista o Truco final. No os defraudará.

Francisco Ortiz dijo...

Hola, amigos: he subido a mi blog, novelanegraycinenegro.blogspot.com,la crítica de la película, que me ha parecido buena. Un saludo.

eLi dijo...

Tres deus per Antonio Chavarrías.
El primer per la original proposta de rodatge cronològic i la posterior deconstrucció a la sala de muntatge, obtenint com a resultat aquesta dosificació d'informació que permet a l'espectador anar reconstruïnt la història a la vegada que es respon les preguntes que se li plantejen, mantenint-se d'aquesta manera en suspens fins al final del llargmetratge.
L'altre deu per la realització, que s'ha fet convinant el rodatge en super 16mm i en HD, diferents textures per diferents moments, per definir en quin espai temporal ens trobem, doncs Chavarrías ens porta del passat (16mm) al present (HD) només amb la imatge.
El tercer deu per una mirada molt personal de les coses que passen davant de la càmara i per transmetre una mirada de la vida compromesa amb la seva pròpia manera de veure.
Jo no diria que és un thriller policíac ni parlaria d'investigació criminal. Diria que es tracta d'una història molt humana que ens parla d'emocions i sentiments, del desitg, del perdó i dels errors, però sobretot, dels secrets que conviuen amb l'individu, i de com la revelació d'aquests pot provocar un gir de 360º a la vida d'aquesta persona i de la dels que l'envolten. És una història que tots la sentim propera, cada espectador pot empatitzar amb un dels personatges. Doncs tots tenim secrets i convivim amb ells, tots som la suma del que mostrem i del que amaguem, però cada cosa ha de ser al seu lloc. Chavarrías ens dibuixa uns personatges que es troben en la delicadíssima linia que separa els seus dos mons.

Només vull acabar destacant el personatge del nen, el fill de Celia, inclús ell té un cantó fosc. Pel que fa a la seva actuació, és entrenyable.
La resta d'actors tot bé, com és d'esperar. El càsting no accepta rèpliques.

Bé, no cal dr que la recomano molt. De fet crec que és imprescindible anar-la a veure!

Jo vaig disfrutar moltíssim.

eLi dijo...

Ara estava pensnat, i de sobte em ve la idea de que la deconstrucció és molt més potent del que en un principi vaig suposar. Així que no crec que aquest anar endavant i endarrera sigui per mantenir l'atenció... Realment és com la vida, l'anem comprenent a mesura que relacionem el present amb el passat, un passat que evoquem a través de la memòria, del record, de la imatge i sensacions. És realment com un puzzle que es va construïnt a poc a poc fins lligar-ho tot.

Ara encara m'agrada més.

EFILES dijo...

¿Para cuándo LAS VIDAS DE CELIA en México? No sé si tengas contemplado, su estreno en algún Festival, Muestra de Cine de la Cineteca o algo por el estilo, o de plano se lanzará en corrida comercial por alguna distribuidora.
Un saludo desde la Ciudad de México
Angel Wilhelm